Carlshamn- Växtbaserat för alla!

Med hållbarhet och hälsa i fokus blomstrar produkter från växtriket mer än någonsin. Carlshamn var tidigt med på tåget och blev redan 2012 helt växtbaserade!

Carlshamns breda produktutbud är inte bara ett gott och hållbart val tack vare innehållet, i tillverkningen tillämpas dessutom så kallad Zero Waste-produktion. Det innebär att man återvinner allt som går och resten används till att tillverka energi. Tillverkningen är helt koldioxidneutral, och Carlshamns askar återvinner du enkelt som papp.

Med produkter som smakar gott gör Carlshamn det enkelt att välja ett hållbart och hälsosamt alternativ, oavsett om det ska användas till smörgåsen, i matlagning eller till bakning – det finns något för alla!

Carlshamn smakar gott och gör gott på samma gång med massor av nyttiga oljor och fetter från växtriket. Att bre på lite Carlshamn margarin på frukostmackan är ett riktigt enkelt sätt att få i sig bland annat omega-3- och omega-6.

Ett av Carlshamns senaste tillskott är Tre oljor – ett bredbart margarin som
det går lika bra att baka som att laga mat med. Några av dess fördelar är att
det redan är mjukt när du tar ut det ur kylen då det innehåller rapsolja och
att det smälter i munnen precis som smör.

Med hållbarhet och hälsa i fokus blomstrar produkter från växtriket mer än någonsin. Carlshamn var tidigt med på tåget och blev redan 2012 helt växtbaserade!

Carlshamns breda produktutbud är inte bara ett gott och hållbart val tack vare innehållet, i tillverkningen tillämpas dessutom så kallad Zero Waste-produktion. Det innebär att man återvinner allt som går och resten används till att tillverka energi. Tillverkningen är helt koldioxidneutral, och Carlshamns askar återvinner du enkelt som papp.

Med produkter som smakar gott gör Carlshamn det enkelt att välja ett hållbart och hälsosamt alternativ, oavsett om det ska användas till smörgåsen, i matlagning eller till bakning – det finns något för alla!

Carlshamn smakar gott och gör gott på samma gång med massor av nyttiga oljor och fetter från växtriket. Att bre på lite Carlshamn margarin på frukostmackan är ett riktigt enkelt sätt att få i sig bland annat omega-3- och omega-6.

Ett av Carlshamns senaste tillskott är Tre oljor – ett bredbart margarin som
det går lika bra att baka som att laga mat med. Några av dess fördelar är att
det redan är mjukt när du tar ut det ur kylen då det innehåller rapsolja och
att det smälter i munnen precis som smör.

Testa att baka växtbaserat med Tre Oljor:

Äppelpaj som kladdkaka

Kladdkaka
125 g Carlshamn Tre oljor
2 dl vetemjöl
1 krm äkta vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
2 äpplen
2 msk Carlshamn Tre oljor
1 msk socker
1 msk kanel

Smuldeg
75 g rumsvarmt Carlshamn Tre oljor
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1 msk strösocker

1 äpple till topping

Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en form (ca. 23 cm) med Carlshamn Tre oljor.

Kladdkakan: Smält margarinet. Rör ihop ägg och socker. Rör sedan i resten av ingredienserna. Häll i smeten i formen.
Fyllningen: Grovhacka äpplen som du sedan steker med margarin, kanel och socker. Häll det över smeten i formen.
Smuldegen: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Fördela degen över smeten. Skiva äpplet tunt till toppingen. Sprid ut över smuldegen.

Grädda kakan i ugnen i ca. 25 minuter. Låt sätta sig i kylen i minst 2 timmar.

Servera och njut!

Få mer receptinspiration här