Tagliatelle på bläckfiskbläck

Tagliatelle på bläckfiskbläck – 4 pers.

250 g vetemjöl
250 g durumvetemjöl alternativt semolinamjöl
250 g vatten
2 st medelstora ägg
4 g bläckfiskbläck

Blanda samman degen för hand på en bänk eller bakbord.
Börja med att mäta upp mjölet och lägg i en hög på bänken. Tillsätt äggen ett och ett och arbeta in det i mjölet. Tillsätt allt bläckfiskbläck och därefter vattnet i omgångar. Arbeta tills degen blir smidig. Arbeta degen under några minuter för hand och tillsätt mer vetemjöl om degen är för blöt.

Låt degen vila under plast i kylen i minst 30 minuter.

Finns en pastamaskin använd den och annars går det bra att kavla ut degen.Färsk pasta skall kokas kortare tid än torkad och vara ”al dente”. Koktid ca 3 min.

Recept och bild kommer från Miramar Seafood.