Rasmus Larsson

Bild Malin Nordblom

Rasmus Larsson är kökschef på Kronovalls Vinslott i Skåne. Han har tidigare arbetat på F12 och Grand Hotell i Stockholm. Vi ställde våra Snabba frågor till Rasmus:

Finns det någon kock som du tycker är en bra förebild?
– Mathias Dahlgren och Daniel Berlin.

Var utbildade du dig till kock?
– På Österänggymnasiet i Kristianstad.

Har du någon favorit ingrediens i din matlagning?
– Jag har två, ättika och smör.

Finns det någon mat du inte tycker om?
– Bruna bönor!

Har du någon signature dish hemma som du brukar laga?
– Steam buns gillar jag att göra.

Vad är det intressantaste med att arbeta på ett slott?
– Att greven och grevinnan bor kvar, än idag. De är så härliga! 

Vilket är ditt favorit matland?
– Hela Asien, och Sverige.

Den bästa matupplevelsen du haft?
– På Daniel Berlin och min mormors mat.

Bästa tipset för en lyckad middag?
– Det ska vara roligt!! Då blir det alltid bra!!

Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Pasta som man tillagar tillsammans, en vongole.

Vilket är ditt favorit köksredskap?
– Elden

Din största matolycka ?                                                                                                             – När jag skulle göra sorbet och glömde att sätta på locket, allt sprutade ut över hela slottskällaren!

Förrätt, huvudrätt eller dessert. Välj en!
– Förrätt, löjrom eller tartar.

Någon ny dröm i yrkeslivet?
– Starta något eget i Kristianstad.

Vad kan du inte vara utan på julbordet?                                                                                 – Janssons!

Text och bild: Malin Nordblom