Kamilla Seidler

Vi träffade danska Kamilla Seidler som började sin karriär på Geist i Köpenhamn som student, och slutade som kökschef. Hon har även varit kökschef på Gustu i La Paz, Bolivia. Hon har fått pris som den bästa kvinnliga kocken på Latinamerikas 50 bästa restauranger. (Gustu kom på 16e plats)
Numera gästspelar hon över hela världen, och arbetar för jämlikhet i branschen. Hennes initiativ, Freja Symposium hölls i Augusti i Köpenhamn. Och det handlar om att få fram en föränding inom restaurangbranschen så att fler kvinnor är med i toppen.
Vi ställde lite frågor till Kamilla;

Tänker du stanna i Danmark nu?
– Just nu är det min bas, men man vet aldrig vad som händer.

Var utbildade du dig till kock?
– På Hotel og Restaurantskolen i Köpenhamn.

När visste du att du ville utbilda dig till kock?
– Jag är fortfarande inte säker på det! Haha!! Jag tror jag visste när jag förstod att det var ett sätt att leva på, och att kunna lära ut till andra.

Vad har du för favorit minne relaterat till mat?
– Det är så många, det kan vara något lyxigt, eller bara ett skönt ställe.

Var får du inspiration ifrån?
– När jag träffar folk, under resor och genom upplevelser jag tänker tillbaka på .

Någon rolig köksincident?
– Vi hade en elev på Geist i Köpenhamn, som fyllde på med karamellgrädde och sen skulle skaka den. Men eftersom den inte var stängd när den skakades så flög det ut överallt!

Vilket är ditt favorit matland?
– Thai food, Mexico

Vilka är dina favorit råvaror?
– Det beror på mitt humör!

Text och bild: Malin Nordblom