White Guide galan

Grattis!!

Spänningen var stor när priserna delades ut i Blå Hallen på Stockholms stadshus igår. Franzén kammade hem två priser, både som Årets Bästa och Årets Serviceupplevelse. 

Grattis!!

Här kommer årets vinnare:

Årets Serviceupplevelse
Frantzén, Stockholm.
För att ha gett fine dining en ny modern definition, där varje gäst behandlas ”furstligt informellt” av ytterst kompetent personal i varje fas av besöket från första till sista hisstur.

Årets Merroir Award
Tak & Unn, Stockholm.
För att ha gift ihop nordisk västkust och asiatisk östkust i två högprofilerade paketeringar som på var sitt sätt bjuder på maritim gastronomi på hög höjd.

Årets Terroir Award – i samarbete med Coop
SAV, Tygelsjö.
För att genom sin gastronomi med stor kunskap och ren glädje förmedla sydsveriges alla terroirer till sina gäster – från djupaste skog till öppnaste åker.

Årets Värt en Resa
Falkenberg
För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination.

Årets Hjärtekrog
Familjen, Göteborg.
För att ha skapat en hjärtlig och välkomnande restaurangmiljö där personal och prisvärde lockar olika typer gäster att känna sig som en del av den familjära stämningen.

Årets Dryckesupplevelse
Folii, Stockholm.
För att med stort yrkeskunnande, engagemang och personlighet ha skapat en ny typ av vinbar där upplevelsen i glaset maxas med hjälp av en levande vinlista, service, mat och ambience.

Årets Ljudmiljö – i samarbete med Hörselskadades förening i Stockholm
Taverna Brillo, Stockholm.
För att på ett designmässigt kreativt sätt ha skapat en ljudmiljö som gynnar det goda samtalet trots en krävande lokal där olika verksamheter blandas.

Årets Hållbara Gastronomi – i samarbete med KRAV
Volt Restaurang, Stockholm.
För att ha kombinerat en hög innovationsnivå vad gäller smak och teknik med en ambitiös strategi för att främja hållbara och ekologiska råvaror.

Årets Rising Star
Emma Shields, Stockholm.
För att med stor kunskap och ambition utveckla och utmana både sig själv och köken hon representerar. Och för att vid ung ålder redan nått tävlingsframgångar både nationellt och internationellt.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – i samarbete med Livsmedelsföretagen
Roots of Malmö, Malmö.
För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning
Malin Söderström, Stockholm.
För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.