Vinfestivalen på Österlen

Bild: Malin Nordblom

I helgen arrangerades för tredje året ”Smaka svenska viner” på Skepparps Vingård. Och man kunde få smaka på 30 olika viner från 9 olika vinproducenter. 

Det var riktigt varmt, och folk vallfärdade dit för att prova på alla dessa spännande svenska viner. Skepparps Vingård presenterade sina 3 mousserande viner som finns i en limiterad upplaga. 

Bild: Malin Nordblom

Flädie Mat & Vingård hade med sig hela sex olika vin att prova på. Deras Aniara Barrique var riktigt fylligt och smakrikt, men de presenterade både vita viner, ett rött och ett rosé.

Bild: Malin Nordblom

Åhus Vingård hade med sig sitt röda Åhus Leon Milot, vilket var det andra röda som fanns på festivalen. Och sitt vita Åhus Solaris. man kan även odla sin egen vinrad hos dom!

Bild: Malin Nordblom

Vingården i Klagshamn har många viner att välja på, både sina två roséviner och tre olika vita viner. 

Bild: Malin Nordblom

De andra vingårdarna som var representerade var Flyinge Vingård, Kullabergs Vingård, Skillinge Vingård, Snårestad Vingård och Österlenvin. Maten stod Tareq Taylor för. Och han erbjöd på en riktigt god festivaltallrik bestående av  gravad och sotad lax på en bädd av äpple och majrova. Långbakad fläsksida med mandelsmör, krusbärskompott, salladsörter, örtsås, friterat surdegsbröd, potatis och persiljerots chips, och forellrom med rädisor och majs. 

Bild: Malin Nordblom

Text: Malin Nordblom