Champagne från 1800 talet upphittad!

Den 23 februari 1900 var det ett förödande jordskred som fick Pol Rogers vinkällare att rasa in. Ungefär 120.000 lådor, med 1,5 miljon handblåsta flaskor med champagne från Pol Roger begravdes. 

Och nu när de skulle bygga en ny lagerbyggnad på Pol Roger’s ägor där den gamla vinkällaren hade legat, så stötte de på en verklig skatt i form av ett stort antal välbehållna champagneflaskor med årgångar troligen mellan 1887 och 1898. Totalt hittade de 19 välbehållna handblåsta flaskor. Dock var de tvungna att stoppa, eftersom marken var väldigt blöt och risken för nya ras var uppenbar. 

De flaskor som har hittats har inga etiketter, men är helt intakta, korkarna är i gott skick och sitter där de ska förseglade med ett metallband och drycken är helt klar. Experterna på Pol Roger kommer att under de närmaste veckorna vända upp och ner på flaskorna för att få avlagringar och sediment att sjunka till flaskans hals och sedan göra ett korkbyte, precis så som de alltid gör med gammal champagne. Sedan ska champagnen testas.
 
Och har de tur så hittar de fler flaskor när de fortsätter med arbetet senare!