Tommy Myllymäki

Bild: Malin Nordblom
Bild: Malin Nordblom

Tommy blev Årets kock 2007, silver i Bocuse d’Or 2014, brons i Bocuse d´Or 2015 och guld i Bocuse d´Or Europe 2014!  Han har skrivit ”Fisk och skaldjur”, ”Såser” och ”Grönsaker, tillbehör och garnityr”. Han har bland annat medverkat i ”Mitt kök”, Kockarnas kamp, och TV4 Nyhetsmorgon. Och äger Julita Wärdshus i Södermanland. Vi ställde Veckans fem snabba frågor till Tommy Myllymäki:

Vilket är ditt favorit matland? -Sverige

Den bästa matupplevelsen du haft? -Första gången jag var på COI i San Francisco.

Var får du din största inspiration ifrån? -Av mat och råvaror.

Vilken maträtt är bäst att förföra med? -Skaldjur och blötdjur har en sensuell elegans!

Vad tar du helst med dig på en picknick? -En sjysst sallad, eller bröd med olika charkuterier och goda ostar.