Tapster Challenge 2018

Anestis Dallas från Bar Central vann i Sveriges första mästerskap i pilsnerupphällning – Det är första gången som en person titulera sig svensk mästare i pilsnerupphällning. Tapster Challenge 2018 avgjordes den 6 maj på Bar Central i Stockholm. Sex tävlande från fem barer i Sverige testades under tre rafflande timmar i pilsnerkunskap, etikett och servering.
Tävlingsmomenten
Finalisterna i årets tävling testades i tre olika typer av upphällningar – Hladinka, Snyt och Mliko. Dessa upphällningar är de vanligaste i Tjeckien och skiljer sig från varandra i både utseende och smak. Utöver kvalitetssäkring av de tävlandes teknik ställdes också detaljfrågor kring hur pilsner produceras till hur man säger skål på tjeckiska.
– Kvalitén har varit otroligt hög denna eftermiddag. Att välja en vinnare var verkligen klurigt men alla i juryn var överens när vi lämnade över priset, säger Charlie Andersson, jurymedlem och Tapster på värdbaren Bar Central.
Första priset i tävlingen var en fem dagar lång Tapsterutbildning i Plzen som endast ett fåtal bartenders från världens alla hörn får delta i. Utbildningen avslutas med ett test samt diplomering.

Övriga tävlanden
August Jacobsen – Bistro Boheme Nytorget Camilo Alvarado – Bar Central
Mimmi Arvidsson – Gyllene Prag
Megan King – Barrels
Freja Ericsson – The Doors