Svenska kocklandlagets rätter

Bild:Studio Julien Bouvier
Bild: Studio Julien Bouvier

Ljusa Sommardagar serverades på en tallrik. Och bestod av hönsägg med vitlök och örter, en castelmagnoost, krispig potatis, koldoftande zucchini, Albengasparri och en smör och olivoljeemulsion. 

Bild:Studio Julien Bouvier

På fatet fanns en Fassonevnötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och en Saint Andrea risragu.

Rätterna tillagades på 5 timmar och 35 minuter. Och ledde teamet till ett silver!!

Vilken resa och vilket resultat. Jag är så oerhört stolt, glad – och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira, hälsar Gibrand från Turin. 

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
Sebastian Gibrand, kandidat
Tommy Myllymäki, coach
Gustav Leonhardt, commis
Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige