Skärgårdssnapsar

Text och bild: Malin Nordblom
Text och bild: Malin Nordblom

Saturnus har lanserat ekologiska skärgårdssnapsar. I tråget samsas 10 olika ekologiska snapsar och akvaviter. Tre av dom är nya. De är alla framtagna för att passa det svenska festbordets palett av skaldjur, inlagd sill, pajer mm.

Saturnus har tagit inspiration av den svenska skärgården och råvarorna är i största möjliga mån närproducerade. Smakerna består bland annat av kummin, johannesört, fläder, dill mfl. 

Saltö Akvavit tillexempel är kryddad med kummin, fänkål och handplockad pors från Halland. 

Tanken med tråget är att man ska kunna smaka lite av flera olika. 

Allt tillverkas på fabriken i Malmö, i en nästan 100 år gammal destilleringsapparat i koppar.

Visste du att snaps och akvavit är båda kryddat brännvin, men snaps får kryddas på valfritt sätt har akvavit tydliga riktlinjer där kryddningen måste vara destillat av kummin och/eller dill. Och alkoholhalten ska vara minst 38% vol.