Saori Ichihara

Bild: Malin Nordblom
Bild: Malin Nordblom

Vi träffade Saori Ichihara från Ichi. Innan har man hittat henne på Shibumi, Oaxen Krog och Esperanto. Uppvuxen i Japan, och har även bott i Australien innan hon landade i Stockholm. Vi ställde sex snabba frågor till Ichi.

Den bästa matupplevelsen du haft? -Tetsuya’s i Australien när jag var 18 år. Japansk cross over på ett riktigt bra sätt!!

Vem har varit din största inspiration? -Min gamla chef Magnus Ek på Oaxen, Sayan Isaksson på Esperanto och Florencia som var souschef på Esperanto.

Vilken svenska rätt tycker du mest om? -Potatiskakan som man har till löjrom.

Vad är din största önskan i yrkeslivet? – Jag vill odla grönsaker!

Vilket är ditt favorit köksredskap? -Min handgjorda Sakai kniv från Osaka.

Din största matolycka? -När man äter för mycket dashi, för då får man massor av energi. (Dashi är en japansk buljong som kan göras på en massa olika sätt. Den används i nästan allt!)

Text och bild: Malin Nordblom

Bild: Malin Nordblom