Nytt nummer ute nu! Gourmet 3/2017

Tofu, avokado och laxrom av Frida Ronge. Foto: Magnus Skoglöf

INNEHÅLL:

SID 16. NYTT OCH HETT
Böcker, krogöppningar och annat
matnyttigt.

SID 20. KORRESPONDENTERNA
Var bubblar det mest och bäst i Paris,
Tokyo, London och Rom? Gourmets
korrespondenter vet var det händer.

SID 24. MÅNADENS GOURMET
Restaurang Vollmers i Malmö har belönats med två Michelinstjärnor. Tacka brödra-paret Mats och Ebbe för det.

SID 28. I FINASTE FORM
Kockkometen Frida Ronge fick det
prestigefulla uppdraget att fylla inglasade storkrogen Tak med spetsigt gastro-
nomiskt innehåll.

SID 43. ASKREGN ÖVER BROOKLYN
Fredrik Berselius har på rekordtid lyckats skrapa ihop två Michelinstjärnor för sin New York-krog Aska.

SID 54. KRÖNIKA
Matskribenten Mats-Eric Nilsson gör ett nedslag i våra svenska matmiljöer.

SID 56. KROGDUELLEN
De två genrebefriade Stockholmskrogarna Tegelbacken och Ilse möts i en match mellan tartar och torsk.

SID 59. KALIFORNIENS KOCKREVOLTÖR
Alice Waters blev legendarisk med flower power-krogen Chez Panisse. Nu brinner hon för bättre skolluncher till USA:s unga.

SID 65. MER NACHOS I NASHVILLE
Musiken spelar snart andrafiolen i
Nashville. Gourmet presenterar stadens
13 hetaste hak.

SID 72. KVINNLIGA KOCKAR TAR ÖVER
Svenska nätverket TakeOver prisar kvinnliga samarbeten i krogköken.

SID 84. BÄSTA VINERNA
Ur Systembolagets senaste sortiment har vår vinredaktör valt ut sina aktuella favoriter.

SID 91. TERROIR I NAPA VALLEY
Kaliforniens viner går alltmer från veritab-la smakbomber mot mer subtila smaker.

SID 101. VINER FRÅN RIDGE VINEYARDS
Ett av Kaliforniens högst aktade vinhus avslöjar sin spännande historia.

SID 105. I MOBILEN
Olle T Cellton visar sitt bästa San Francisco.

SID 107. MAT PÅ MUSEUM
Daniella Illerbrand om konsten att öppna krog med stora ambitioner och zero waste.

SID 113. FEST I FLANDERN
Belgiska bistroer levererar på topp. Bakom krogundret gömmer sig Flanders Kitchen Rebels.

SID 130. SISTA SIDAN
Stefan Ekengren, kökschef på restaurang Hantverket, kan inte nog hylla det
intressanta misslyckandet.