Miljövänliga förpackningar från Svegro

Svegro har lanserat sina två första örter i pappersförpackning. Både snyggt och miljövänligt! Svegro arbetar aktivt med att minska på användningen av plaster, och satsar på mer hållbara förpackningsmetoder.

Örterna som lanseras i papper är Sommarbasilika och Sommarmynta, två säsongsörter som är mer än dubbelt så stora som de vanliga och därför också passar extra bra att plantera om. Det finns dessutom omplanteringsråd tryckta direkt på förpackningen så det ska vara enkelt för kunden att göra omplanteringen.
Svegro växlar upp hållbarhetsarbetet och lanserar Sommarmynta och Sommarbasilika i miljövänlig pappersförpackning. Örterna som tillhör Premiumsortimentet är extra storbladiga och kraftiga plantor.

– Självklart vill vi som livsmedelsproducent vara med och ta vårt ansvar för att minska användandet av plaster. Målet för oss på Svegro är att även se över andra delar av vårt sortiment med miljövänliga förpackningsalternativ. Även om vi har en bit kvar till att helt kunna förverkliga detta så ser vi dessa två nya pappersförpackningar som en viktig del av resan, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.
Först ut i den nya pappersförpackningen är nyheterna Sommarmynta och Sommarbasilika. Örterna är limiterade och finns att tillgå under sommarsäsongen som en del av Svegros Premiumsortiment. Plantorna i Premiumsortimentet är storbladiga och extra kraftiga, och därför särskilt lämpliga att plantera om. För att underlätta för konsumenten att göra denna omplantering hemma finns därför odlingstips tryckta direkt på förpackningen.