Lena Flaten

Bild: Malin Nordblom

Lena Flaten driver Flammans skafferi och Skurdalsporten fjellstue i Storlien. Hon brinner för att använda sig av de lokala matvarorna, och hon älskar att gå ut i naturen och plocka en massa gott.
Vi ställde några snabba frågor till Lena:

Vilket är ditt favorit matland? -Sverige

Vem eller vad är din största inspiration? -Pelle Holmberg (han är biolog och expert på växter och vilda bär ) och alla fina råvaror.

Vad lagar du helst för mat? – Det som är i säsong, helst något med grönsaker och vilda växter.

Bästa tipset för en lyckad middag? -Att man tycker det är roligt, less is more!!

Kan du dela någon mathistoria med oss? -Jag jobbade med ett Unesco team med människor från 35 olika länder.
Jag hade tagit med mig råvaror från Jämtland och tillagade dem med Pedro från Brasilien. Alla blev så överraskade av maten för de trodde att vi svenskar var fyrkantiga och tråkiga. Men vi har ju så mycket fantastiska råvaror att tillaga.

Vad är roligast att plocka i naturen? -Definitivt svamp 

Text och bild: Malin Nordblom

Bild: Malin Nordblom