Lee Kum Kee

Det hela började med att Lee Kum Sheung kokade ostron på marknaden i södra Kina. En dag så råkade han koka dem för länge, och den smakrika ostronsåsen var uppfunnen. 1888 startade Lee Kum Sheung ett bolag som sålde ostronsås, och andra såser till lokalbefolkningen. Såserna blev otroligt populära, och numera har nästan alla i Kina såserna hemma.

Vi träffade Tony och Ian från Lee Kum Kee som delade med sig av ett av sina recept!

Text och bild; Malin Nordblom

BIFF FILÉ KUBER MED BLACK PEPPER SAUCE

Ingredienser:
400g biff filé (skuret i kuber)
30g Vårlök (fin skivad)
2 msk Lee Kum Kee Oyster Sauce
Såsmix:
2 msk Lee Kum Kee Black Pepper Sauce
Tillagning:
1.Marinera köttet med Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce, sätt till sidan .
2.Stek köttet på hög värme i vegetarisk olja tills det är mediumstekt, tillsätt såsmixen, sänk temperaturen, blanda väl och servera.

Foto: Malin Nordblom