HONUNGSPANNACOTTA MED CITRUSGELÉ

INGREDIENSER till 4 personer

Pannacotta:
4 ½ dl vispgrädde
4 ½ msk honung
3 gelatinblad

Citrusgelé
½ dl pressad citron
½ dl pressad lime
½ dl pressad blodapelsin
1 dl socker
3 gelatinblad

 

TILLAGNING:

Pannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med honungen och smaka av, tillsätt lite mer honung om du vill ha den sötare. Lägg i gelatinet och blanda väl. Ställ in i kylen och låt den stelna.

Citrusgelé

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp juicen tillsammans med sockret och blanda sedan i gelatinet, blanda väl. Sila av juicen och låt den svalna i rumstemperatur. Häll den sedan över pannacottan, och ställ in i kylen.

Receptet är framtaget av kocken Pi Le i samarbete med Gårdshonung.