Gourmet Nr 5/2107

MATREPORTAGE

28 NATURLIGT KÖK
Mette Helbæk och Flemming Hansen lämnade citybruset i Köpenhamn för halländskt trädsusande Stedsans in the Woods.

38 GRÄSGRÖNA SMAKER
Tove Nilsson lagar friskt och krispigt på den senaste sommarskörden.

51 BÄST I SVERIGE
Gourmet serverar 59 anledningar att bege sig ut på upptäcktsfärd bland sommarens svenska smaksensationer.

62 MAT PÅ FAT
Är keramiken det nya svarta? Sant är att porslinet får ta allt större plats på de mest nyskapande krogarna.

86 BARCELONAGUIDE
39 tips till den katalanska huvudstadens bästa krogar, barer och konditorier.

100 ROSENDAL RULES
Kockar från London och Stockholm lagade mat tillsammans under Cooks Connect på Rosendals Trädgård.

DRYCK

68 BÄST JUST NU
Vår vinrecensent botaniserar bland
högsommarens allra smarrigaste roséer.

74 BUBBELBUTLEJER
Gourmet grottar ner sig i 26 tolkningar av spanskt mousserande cava.

84 ELEGANTA DOURO
Francisca van Zeller berättar om hur viner från Douro gått från rustika och fylliga till eleganta och fräscha.

Omslag av Sarah Johnson och Olle T Cellton. Foto: Simon Bajada.

BLANDAT

16 NYTT OCH HETT
Böcker, krogöppningar och annat
matnyttigt.

20 KORRESPONDENTRARNA
Var bubblar det mest och bäst i Berlin, Paris, New York och Rom? Gourmets
korrespondenter vet var det händer.

24 MÅNADENS GOURMET
Paul Cunningham fick nog av storstadstressen och flyttade till Jylland. Det resulterade snart i två mäktiga Michelinstjärnor.

48 I MITT HUVUD
Äntligen säsong! Olle T Cellton får tokfrossa i härligt solmogna tomater.

99 KÖKSKOLLEKTIVISM
Daniella Illerbrand om varför egoistiska mattävlingar bör ersättas med en gemensam kamp för en hållbar matbransch.

130 SISTA SIDAN
Stefan Ekengren, kökschef på restaurang Hantverket, hyllar receptfri matlagning.