Nytt nummer ute nu! Gourmet 4/2017

MATREPORTAGE

28 michelintätast i malmö

Bröderna Ebbe och Mats Vollmers mix av målmedvetenhet, djävlar anamma och envetna kamp mot fulmat har resulterat i två Michelinstjärnor.

28 michelintätast i malmö

40 FRANSK FATTIGMANSKAVIAR

Tove Nilsson lagar läckra recept baserade på traditionella franska linser från Puy.

48 MATMETROPOLEN LYON

Paul Bocuses hemstad är ett legendariskt måste för alla som lovprisar det klassiska franska köket. Gourmet guidar dig rätt.

57 finlir à la floriant

Le Potager des Halles är en av Lyons mest smaksäkra adresser. Tacka Floriant Remont för det.

69 bbq-kungarna i bräcke

Skaldjur, tacos och glödande flankstek. I sommar samlas den skäggiga svenska
grilleliten i Skåne.

97 parisguide

Daniella Illerbrand presenterar 12 av Paris mest sympatiska kvällshäng.

112 SKÅNSKAN I SÖDERHAVET

Hyllade kökschefen Titti Qvarnström på Bloom in the Park i Malmö gästspelar på matfestival på Mauritius.

BLANDAT

16 Nytt och hett

Böcker, krogöppningar och annat 
matnyttigt.

20 Korrespondenterna

Var bubblar det mest och bäst i Tokyo, London, New York och Rom? Gourmets
korrespondenter vet var det händer.

24 MÅNADENS GOURMET

Yorkshire födde Billy White har betat av de bästa – från London till Köpenhamn. Numera gör han mat från den rosendalska myllan.

64 I mitt huvud

Olle T Cellton ilsknar till över dåliga förebilder och hur de påverkar krogbranschen.

66 Krogduellen

Frankofila krogarna Café Facile och Bistrot Paname möts i en trivsam tuppfäktning.

105 i mobilen

Souschef Petter Johansson från Frantzén gästkockade på systerkrogen i Hongkong.

107 avokado-abstinens

Daniella Illerbrand om varför hon älskar att snöa in på ensidiga smaker.

130 sista sidan

Stefan Ekengren, kökschef på restaurang Hantverket, skäms att säga det – men han älskar att pimpa sina jordgubbar.

DRYCKER

78 bäst just nu

Vår vinrecensent botaniserar bland försommarens allra finaste smaker.

85 VITA TONER FRÅN RÖDA RHÔNE

De matvänliga vita Rhônevinerna vinner mark bland franska vinbönder. Gourmet reder ut varför.

94 PRESTIGE för en prins

Prins Robert i Bordeaux gör viner för det finsmakande folket.

57 finlir à la floriant
40 FRANSK FATTIGMANSKAVIAR