Gabriel Ask

Foto: Malin Nordblom

Efter 23 år i USA så är Gabriel Ask sedan 1,5 år kökschef på Grand Hotell i Stockholm. Han började sin karriär på French Laundry i Kalifornien, och nu sist så var han Executive Chef på Faena Hotel Miami Beach. Dock var inte tanken att bli en framgångsrik köksmästare, utan först av allt pluggade han till regissör. Som tur var ändrade han sig! Nu är han extra aktuell, eftersom det är han som tagit fram menyn till Polarpris middagen. 

Vi ställde Veckans fem frågor till Gabriel:

Favorit på Grand Hotells meny: -Kalix löjromstacos

Favorit matland: -USA

Bästa matupplevelsen du haft? – När jag fick mat tillagad utanför Mendoza, det kändes som om jag var i världens ände. Jag fick Asado eldad mat, vilket var så gott. 
Och med maten hängandes över elden, Chiles berg och vinfält att titta ut över. Så var detta en underbar matupplevelse. 

Din största inspiration: -Man inspireras av så mycket hela tiden. Allt runtomkring en.

Vilken maträtt är bäst att förföra med? -Hemlagat när jag står och lagar matfamilj och vänner. Då man riktigt har tid att njuta av det.

Foto: Malin Nordblom08