Frédéric Brochet och hans familjerecept

Frédéric Brochet Bild; Malin Nordblom
Frédéric Brochet
Bild; Malin Nordblom

Frédéric Brochet är både vinmakare och ägare av Brochet viner, men han är också duktig på att laga mat. Här delar han med sig av några familjerecept som passar väldigt bra till deras viner. 

Blanda 500 g mjöl, 250 g socker och 250 g rumstempererat smör.
Salta sedan lite.
Bred ut allt på smörad bakplåt.
Vispa en äggula, som du sedan penslar ut över degen.
Gör kryssmönster med en gaffel.
Grädda i ugn en knapp halvtimme (ca 180 gr). Håller flera dagar i plåtburk.
Kan inte skäras, bara knäckas med handen eller något annat.

Längst fram till vänster hittar du; My crusty cake – Broyé du Poitou
Bild; Malin Nordblom

 

Passar jättebra med Brochet Quartz de Chaume Grand Cru (nr 4655) som kommer ut den 1 juni.

Chèvre Chaud  
En 7 mm tjock skiva surdegsbröd.
Rosta eller stek på en sida.
På andra sidan lägger du en skiva lagom mogen getost (chèvre), men lämna 1/3 av brödet fritt.
In i grillen, eller lägg på stekjärnet tills osten smält.
Ta ut o lägg på lite gräslök.
Servera med sallad och valnötolja

Bild; Malin Nordblom