Finns det riktigt bra korv?

Det finns numera många korvtillverkare som verkligen satsar på att tillverka högkvalitativa korvar. Och utbudet är riktigt spännande! Du hittar blandannat korvar fyllda med olika kryddor, ostar och väldigt höga kötthalter. Vissa tycker en grillad med bröd är godast, medan andra kanske föredrar en älgsalami. Varianterna är oändliga!På festivalen hittar du 65 utställare, och du får provsmaka hos alla. Det som blir över ska skänkas till behövande på måndag den 12 mars, vilket är Alla korvars dag.

Text och bild; Malin Nordblom

Jan Scherman, Lennart Käll och Christina Möller klippte korvbandet

Korvakademin delade ut priser:

Korvakademins hederspris gick till:
Jon Randow, Korvhantverk, Stockholm

Jon Randow

Årets korvprofil
Bengt Olsson, Wiktor Olsson Chark, Blekinge

Årets korvkrog
WÜRST, Göteborg

Årets Korvkiosk
Krubberiet, Stockholm

Paul och Thom har många varianter av goda korvar.

    Taylors and Jones hade med sig VM korven