Finalisterna i Årets Konditor

Magdalena Larsson, Disa Molin, Anicka Larsson, Andrea Olsson och Anna Josefsson
Magdalena Larsson, Disa Molin, Anicka Larsson, Andrea Olsson och Anna Josefsson Bild: David Thunander

Så har årets fem finalister korats i Årets Konditor tävling. Finalen går av stapeln den 11-12 oktober på Bak och Chokladfestivalen i Stockholm. Årets tema är ”Tivoli” så det kommer nog att bli en del spännande skapelser! 

Finalisterna kommer att  genomföra fyra olika delmoment: tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment. I det sistnämnda ställs finalisternas kreativitet och innovationsförmåga verkligen på prov, då de får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv. Finalisterna i Årets Konditor 2018 har sammanlagt tio timmar, fördelat över två dagar, på sig att skapa samtliga bakverk och, förhoppningsvis, imponera på juryn.

Text:Malin Nordblom