Fem snabba frågor till Sebastian Gibrand

Text och bild: Malin Nordblom
Text och bild: Malin Nordblom

Sebastian Gibrand representerar Sverige i Bocuse d’Or Europe i Turin, Italien på tisdag. Med sig har han sitt team bestående av Tommy Myllymäki, Fredrik Ander och Gustav Leonhardt. Tillsammans har de tränat hårt i tävlingsköket på Ulriksdals Värdshus och nu är det äntligen dags!
Så vem är denna trevliga, målmedvetna Skåne påg? Vi ställde fem frågor till honom:

 1, När visste du att du ville bli en kock? -Det kom egentligen från ingenstans och jag var i runt 13-14 års åldern. Ingen i familjen som jobbar med mat.

2. Ditt bästa matminne? -Mormors husmanskost slår det mesta!

3. Hur får du inspiration? -Man kan få inspiration från allt och alla, om man bara är öppen i sinnet!

4. Ditt favorit köksredskap? -Kniv

5. Vilken annan kock imponerar på dig?  -Finns många men just nu inspireras jag av Tommy (Myllymäki) och hans driv!

6. Vår extra lilla Bocuse d’Or fråga:

Hur går det på tisdag tror du? -Vi tänker hålla oss till vår plan och lägga fokus på det. Sen får vi se.

Lycka till säger vi!