Fem snabba frågor med Joel Lindqvist

Bild: Malin Nordblom
Bild: Malin Nordblom

Joel Lindqvist har Mat & Chokladstudion i Malmö. Just nu är han aktuell för att ha skapat en bakelse och pralin tillsammans med Rickard Söderberg för att hylla Birgit Nilsson’s minne. Han har ett imponerande CV: White Guide utnämnde honom till Bästa konditori i Skåne 2017, kom på tredje plats i Årets Konditor 2017, 11:e plats Konditorernas Konditor 2017, 19:e plats Konditorernas Konditori 2017 och på 1;a plats i Dessertmästarna 2014. Vi har ställt Fem snabba frågor till Joel.

Din Favorit dessert? -Rabarber med lite socker och enbär, in på 130 grader i ugnen. Och servera med en riktigt god vaniljglass.

Ditt favorit matland? -Danmark

Den bästa desserten du ätit?  -På Milke & Hurtig bar som jag arbetade på. Vi hade rökta marshmallows med en granskottssorbet. Himmelskt gott!

Var får du din största inspiration ifrån? -Från sociala medier, eller av en härlig råvara. Tex en bonde från Höör som ger mig konstiga växter, och av det växer det fram något. 

Vilken dessert är bäst en varm sommardag? -En glasspinne på fläder och nyponrosor.

Text och bild: Malin Nordblom