Fem snabba frågor med Joakim Karlsson

Han har både ett brinnande intresse för havsmat, och en stor kännedom om det mesta inom det. Joakim Karlsson hittar man på Sushi Sho i Vasastan i Stockholm. Vi ställde Fem snabba frågor till honom:

Favorit matland?
-Japan

Vilken är den bästa matupplevelsen du haft?
– Att få äta min styvmormors kantarelltoast, efter att ha åkt i bilen hela dagen. Det var hon som fick mig matintresserad.

Vem är din största inspiration?
Mats Öhrn, jag fick gå bakom honom på Ulla Winblad och det var både inspirerande och lärorikt.

Vad skulle du vilja lära dig att tillaga?                                                                                          Jag skulle vilja lära mig att laga Beijing Duck.

 

Vilket är ditt favorit köksredskap?
Kniven.

 

Jocke öppnar en sjöborre hos Scalmarin i Norge. Bild: Malin Nordblom
Text och bild: Malin Nordblom
Här är Jocke hos Scalmarin i Norge. Bild: Malin Nordblom