Euan MacLennan från Pukka, och godaste gurkmejaglassen

Bild och Text: Malin Nordblom

Vi träffade Euan MacLennan i samband med Biofoods 30 års firande. Under 10 års tid arbetade han som advokat, tills han sadlade om för att följa sin dröm och bli medicinsk herbalist. Han studerade på University of East London i fem år och och tog en examen i ”Herbal Medicine”. För Pukka arbetar han som örtexpert, och är även mycket ute på events och talar om vad de olika örterna fyller för funktion. Just nu försöker han få den brittiska regeringen att inkludera naturliga mediciner i vården. Han tror på att använda sig av båda, beroende på diagnos. Men vill att vi lär oss mer om vad man kan använda för naturliga preparat först om möjligt! Det finns så oändligt mycket att lära från andra kulturer, och om man tittar på vad som användes förr i tiden. Många använder sig av tabletter tex när de inte kan sova. Men att dricka ett te med Valerian som PUKKA Night Time kan vara lika effektivt!
Han tycker att många av oss svenskar är väldigt intresserade, och öppna för örternas betydelse.
Hans egna favoriter är ingefära och gurkmeja, och blandar dom gärna med tex kokosmjölk.

Här kommer ett recept på PUKKA’s GURKMEJAGLASS

Detta behöver du för 6-8 glassar
6-8 kapslar av Pukkas Wholistic Tumeric
1 liter ekologisk kokosmjölk
1 msk ekologisk honung eller sötning efter egen smak
Glassformar

Såhär gör du:
Värm kokosmjölken långsamt i en kastrull på låg värme (var försiktig så att den inte bränner fast). Öppna kapslarna med Wholistic tumeric och tillsätt innehållet till mjölken, vispa blandningen tills den är väl blandad. När blandningen blivit varm utan att koka fast, ta bort från värmen. Rör ner honungen medan blandningen fortfarande är het och rör om.
Här kan du stanna och njuta av detta recept som en gurkmejalatte!
Låt blandningen svalna till rumstemperatur. När den är kall, rör om och häll sedan ner blandningen i dina isglassformar. Lägg in i frysen över natten.

Psst! Gurkmeja kan ge fläckar så var försiktig.