Den skånska spritfabriken

Utanför Lund så har Jan Rothman startat upp ”Den skånska spritfabriken” .
Med ett förflutet inom vinbranschen och Moët Hennessey så var steget inte långt till en egen spritfabrik.

Ulf Wellmar och Jan Rothman
Foto: Malin Nordblom

Nu producerar de bland annat G Gin som fick pris som Världens Bästa Gin till Gin & Tonic 2017, genom att få IWSC Trophy för Gin & Tonic. Den smakar av enbär, peppar, kardemumma, kvanne och koriander.
Och Jan Rothman sa så här när han tilldelats priset. -”Jag är ödmjuk att få priser för min gin. För mig är det ett bevis på att vi skapar en exceptionell gin som kanske förändrar synen på vad gin handlar om “
Nu håller även G Gin på att lanseras med en ny flaska och etikett, för att passa på den internationella marknaden.

Foto: Malin Nordblom

2009 började de tillverka äppelbrandy av skånska äpplen. Och det går som en röd linje i allt de tillverkar, råvarorna ska helst komma från Skåne, och vara av god kvalitet.
2015 släpptes deras Whisky, men den såldes slut på några veckor! Och nu ligger det nya fat på lagring, vilket tar 3 år. Whiskyn kommer att släppas nästa år, och går redan nu att förbeställa.

Foto:Malin Nordblom

En annan spännande sak de arbetat fram är två nya Tonic Water som passar till de olika ginen. Och en alkoholfri GT.

De har även samarbete med Fosie Kriminalvård som gör de vackra lådorna till deras låda med 3 olika äppeldestillat.
Faten de använder används sen av tex några som gör mörk öl. Sen kommer de tillbaks, och i processen får dryckerna lite smak av de andras egenskaper.

Vi följer med spänning den Skånska Spritfabriken, för även om de tillverkar många olika drycker redan så känns det som att det kommer att komma ännu fler!