Brooklyn Brewery återlanserar sin Bel Air Sour

Brooklyn Brewery återlanserar sin Bel Air Sour från förra sommaren. Bel Air Sour bryggs på mjölksyrebakterier och kommer med en smak av tropiska frukter.
Serien var en del av bryggeriets experimentella serie av öl där bryggeriet tillåter bryggeriet att testa nya recept och olika sätt att brygga öl i en ständig vilja att utvecklas.
I bryggprocessen används bryggeriets egna mjölksyrebakterie, liknande det som används i yoghurtproduktion. När vörten produceras (vätskan som jäser till öl) skickas den till jäsning istället för att direkt skickas till kokning. Den processen tar 36 timmar innan det får koka och jäsa som ett vanligt öl. Det är mycket arbete men resultatet är utsökt! 

– Det finns många utmaningar att göra ett öl som Bel Air Sour och att göra det bra. 
Det är mycket viktigt för både oss och våra kunder med jämn kvalitet. Trots att det här är en naturlig process måste vi kontrollera det så att vi får samma resultat varje gång. Det är inte lätt att göra, och det kräver mycket strikta processer. Om vi gör det minsta lilla fel, får vi inte det öl som vi vill ha. Det finns en anledning att det tog tre år att utveckla Bel Air Sour, berättar Garrett Oliver, bryggmästare.

Ölet passar utmärkt att avnjutas för sig själv eller tillsammans med mat och speciellt till svensk mat enligt Garrett. 

– Om man tittar på svensk matkultur med till exempel användningen av ättika för att lägga in fisk, Toast Skagen som serveras med citron, så kräver mycket svensk mat syra. Jag tror också att de tropiska smakerna av Bel Air påminner svenskar om varmt väder och sommar, och det är alltid sommar någonstans!

Bel Air Sour finns nu i begränsad antal på utvalda Systembolag i landet.