Holy Smoke BBQ – Proteinstinna sidor

Holy Smoke BBQ

Proteinstinna sidor
Visst är det en härlig success story hur kompanjonerna Johan Fritzell och Johan Åkerberg lyckades få rökfixerade aficionados från hela riket att vallfärda till den lika bördiga som bildsköna skånska Kullabygden inte långt från mytomspunna Kullens fyr. Sommarkrogen Holy Smoke har efter två år nästan hunnit bli ett begrepp – och inte lär kommande säsongs hype minska när ännu fler nu kommer att ta del av deras tankar om heta, långsamt grillade köttstycken. En sorts glödgande antites mitt i dessa äppelkindade vegotider. Holy Smoke BBQ (Natur & Kultur) är ett läckert litet paket av perfekt tempererad text mot mustigt mättade bilder signerade David Back. Förutom ren inspiration och historien om hur Johan Fritzell på kort tid lyckades få fyr på denna skånska love shack lär vi oss det mesta om val av rök, ved och kött – och får de bästa tricken för hur man ska tranchera. För den som är sugen på att rota sig ännu djupare ner i rötterna avslutas Holy Smoke BBQ med en fin liten reseguide från USA:s hetaste BBQ-häng; adresser garanterat VDN-märkta av Johan & Johan.

Av Lars Collin