Frukost hela dagen

Ny morgon, nytt år! Och bästa starten är förstås att inleda med en ny vana: att äta en riktig bra frukost. Kaféet Pom & Flora har varit en viktig del i den lite grötmyndiga trenden  att servera sina gäster ett tidigt och rejält  mål att stå sig på halva dagen.  I ägarna Anna och Rasmus Axelssons debutbok Frukost hela dagen (Natur och Kultur)  bjuds mängder med anledningar att duka fram vitaminfyllda frukostskålar som passar lika bra för lunch och middag.  Paret Axelsson vill skapa wow-känsla;  en överraskande detalj som gör oss läsare och matlagare nyfikna.  Boken är uppdelad i kapitel för bowls, mackor, sött och dryck. Att de gillar skålen som grund är helt uppenbart när vi bläddrar igenom boken. Extra kul förstås att den schweiziska nationalfrukosten Birchermüsli äntligen får svensk uppmärksamhet. Något mer mättande och stärkande en kylig vintermorgon är svårt  att finna.