Begagnad bröllopsmiddag!

I samband med initiativet ”Respect Food” vill Grundig nu hitta ett brudpar som kan tänka sig att få rester eller överskottsmat serverade på sitt bröllop – helt gratis!
Varje dag kastar du och jag mat som kan rädda tre miljoner människor. Svenska konsumenter och livsmedelsbutiker kastar över 1,3 miljoner ton ätbar mat varje år, där konsumenterna står för 717000 ton av dessa. Något som har stora konsekvenser för både miljö och plånbok.
Ta inte maten för givet
Bård Nordhagen, nordisk marknadschef på Grundig, säger att initiativet ”Respect Food” har implementerats för att säkerställa att företaget tar en aktiv roll i arbetet med att minska matsvinnet. – ”Vi vill nu komma i kontakt med brudpar i Sverige, Norge, Danmark och Finland som kan tänka
sig att få rester eller överskottsmat serverat på sitt bröllop. Självklart bjuder vi på maten. Vad som serveras är upp till våra professionella kockar men vi garanterar en riktig festmåltid. Dryck till maten och stämningen står brudparet själva för.”
Alla som ska gifta sig kan ansöka
Det finns få kriterier att uppnå för att få söka, ett är att bröllopet måste äga rum under hösten 2018. – ”Vi vill komma i kontakt med par som vill sätta fokus på hur viktigt det är att minska matsvinnet.
Alltså, ett par som delar vår oro om att vi kastar för mycket mat i världen. Allt vi behöver är en bra anledning att välja just er,” säger Bård Nordhagen.
Respect Food
Grundig är ett internationellt varumärke med starkt fokus på hållbarhet och den stora kampen mot matsvinnet.
– ”Vårt initiativ ’Respect Food’ syftar till att inspirera och lära dig hur du enkelt kan hjälpa till att
minska matsvinnet i köket med innovativa produkter. Ett minskat matsvinn är bra för både miljön och din plånbok,” säger Bård Nordhagen.
Om du ska gifta dig och vill ansöka, kan du göra det på: https://www.restbrollopet.se/