YUKHOE, koreansk råbiff

Yukoe, recept från Det koreanska köket
Yukoe, recept från Det koreanska köket

Den koreanska råbiffen yukhoe är smak- rik och fräsch, päronet adderar fruktig- het och syra, och sesamoljan ger köttet karaktär.

1. Blanda köttet med socker, purjolök, inge- fära, sesamolja, salt och peppar.

2. Forma köttet till fyra biffar och lägg i skå- lar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg ner äggulorna i dem. Lägg päron vid sidan av biffarna och strö över gräslök, sesamfrön och pinjenötter.

Förrätt till 4 personer 115

300 g fintärnad biff
1 1⁄2 tsk strösocker
2 tsk hackad purjolök
1 tsk finhackad ingefära
2 msk sesamolja
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar 4 äggulor
1 päron, skalat och strimlat

Till garnering

strimlad gräslök, rostade vita sesamfrön och pinjenötter.

Det koreanska köket

Receptet kommer från DET KOREANSKA KÖKET av 

BYUNG-HI och BYUNG-SOON LIM från ARIRANG