ÅRETS FINALISTER I TÄVLINGEN SVERIGES BÄSTA GIN & TONIC

Bild från förra årets Gin & Tonic tävling
Bild från förra årets Gin & Tonic tävling

För fjärde året i rad arrangerar Schweppes Sveriges Bästa Gin & Tonic tillsammans med Nöjesguiden. Tävlingen är uppdelad i två kategorier: professionella bartenders och hemmamixare. De tävlande bedöms både på  teknik, smak, kreativitet men framförallt lojalitet till det klassiska originalet – som är det bedömningskriterium som väger tyngst.

Juryn består Mathin Lundgren,  Anna Spendrup och Peter Christensen. En vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner, förutom den prestigefyllda titeln, även varsin resa för två till gin-staden Barcelona.

Finalen äger rum den på SUS, Stockholm Under Stjärnorna den 1 september kl. 14–17, på Brunkebergstorg i Stockholm. SUS är en 1 200 kvadratmeter stor takpark med fantastisk utsikt över hela staden. Finalen är öppen för alla att komma och titta på, och samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Publiken får gissa vilken bartenders GT som vinner. Rätt svar och bäst motivering vinner en resa till London, och en karta över stans bästa gin-destillerier som är öppna för besök. För mer information om tävlingen och tävlingsregler – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.

Av många sökande så är de tävlande följande:

Professionella bartenders

Mikael ”Micke” Nilsson, 29 år från Pajala Bartender på Hotels in Pajala

”Pajala State of Mind” är en frozen GT med ett fluffigt moln av skum på toppen, hallonpapper och shiitakepulver. Mihail Mihaylov, 28 år från Stockholm

Bartender på Miss Clara Hotel

”Electric G&T” är en torr, sur och bitter botanisk drink, med en härligt elektriskt stickande känsla från sichuan button-blomman.

Daniel Ersson, 25 år från Stockholm Bartender på At Six

”G:T(ea)” är en drink som kännetecknas av en milt rökig smak av bränd rosépeppar och fräsch citrus från apelsinskal.

Hemmamixare

Linda Thomasson, 38 år från Sölvesborg Kundtjänst och vågadministratör

”Skogens Drottning” är en kryddig och mustig GT, som har tagit sin inspiration från den svenska naturen, med lingon som twist.

Christoffer Ek, 32 år från Växjö Utbildningsledare

”Afternoon GTea”, med sting från ingefärsmarmelad och gin smaksatt med Earl Grey-te, skapar en söt och bitter drink där nya aromer samspelar med klassiska GT-smaker.

Frida Jacobsen, 29 år från Solna Beertender

”Malvaceae” har en välbalanserad smak av hibiskuns blomster, söt sirap och torr gin. Apelsinzesten och kanelen gör att drinken känns helt rätt för den kommande hösten.