Kajsa Åkerblom

Text och bild: Malin Nordblom

Vi träffade Kajsa Åkerblom från Torpedverkstan på Skeppsholmen i Stockholm. Innan dess så har hon arbetat på båt, haft Glashuset på Värmdö, restauranger och catering i Mexico och var med och öppnade Urban Deli.

1, Svenskt eller mexikanskt?
– Mexikanskt

2, Vilka är dina favorit råvaror?
– Vitlök, koriander och chili.

3, Din största merit
– Att få vara med och öppna Urban Deli i Stockholm.

4, Lagar du mat på kvällarna?
– Gärna, jag lagar enkel mat då.

5, Varför blev du kock?
– Sen jag var 4 år har jag älskat att vara i köket, så det var ett enkelt val.

6, Den bästa matupplevelsen du haft?
– När min syrra bodde i Barcelona, man åkte upp i en byggnadsställning. Och såg ut över hela staden under tiden man åt.

7, Var får du inspiration ifrån?
– Jag får den av att gå ut och äta, titta på ställen och saker och av att resa.

8, Vad skulle du vilja lära dig att tillaga?
– Molles av donjas typ farmor i Mexico

9, Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Chokladdesserter och skaldjur! Ej tillsammans dock.

10, Favorit köks/mat historia
– När vi hade en brölllopsmiddag i Mexico för 400 pers utan vare sig el eller vatten. Kämpigt, men det gick!

Text och bild:  Malin Nordblom