Nyköping bjuder in till Midvinterfest

För femte året anordnas det en Midvinterfest på Stora torget i Nyköping. Många av Nyköpings krögare och matproducenter kommer att vara där. Fokus ligger på mat och smak från närområdet. Och det finns en massa gott att välja på. Både vilt, kakor, bröd och mat.

”Midvinterfesten har blivit en tradition i Nyköping, berättar projektledaren Katarina Hoverman. Mat och dryck är alltid temat och vi har många bra och passionerade restauratörer och producenter i Sörmland som får möjlighet att visa upp delar av sin verksamhet. Det känns bra att få ge dem denna möjlighet.”

Midvinterfesten äger rum den 15 februari kl 16.00 – 20.00 på Stora torget i Nyköping.

Medverkande matbodar:

  • Fazana – Familjen Gerasovski med personal har en anrik tradition av att baka pizzor med omsorg och kärlek, sedan 1976 har de varit igång. Tony Gerasovski vann 2011 SM i pizzabakning 
  • Hellmanska Gården -Gården med surdegsbageri och kafé. Fokus på lokala råvaror och ekologiskt. Hållbarhet är ledord, de serverar bland annat juices och smoothies på räddad frukt.
  • Jogersö Restaurang och Konferens – Camilla Westin och Patrik Woss är drivna entreprenörer bakom Skavsta Golf, Nyköpings Golfklubbs restaurang, pausserveringen på Teatern/Culturum och nu även Jogersö. 
  • Mats Konditori – passionerad konditor med koppling till norska konditorilandslaget. Gör konstverk av bakverk som får våra sinnen att hoppa. 
  • Mårtens Hus– serverar vegetarisk, vegansk och raw-food mat och brinner för bra råvaror och bra teknik i köket. 
  • Nils Oscar – Nyköpings eget öl, brinner för detaljer som gör smakupplevelsen till något utöver det vanliga.
  • Nystugan Ekogård – är ett KRAV-certifierat familjejordbruk med dikor, får, höns och häst. De frilandsodlar även grönsaker. På gården finns en liten gårdsbutik, med ägg, kött, grönsaker och lammskinn.
  • Onsberga – KRAV-cerifierad gård med får, utegrisar och herefordkor. I gårdsbutiken kan man köpa köttet från gården men även produkter som korv och chark. 
  • VarDagsRum– Caféet som gör flera varianter på semlor, våfflor och inte minst crazy cakes som visar på att de vill upprätthålla vår svenska fikatradition men med en twist.
  • Voyage– internationell restaurang med whiskybar, luncher och härliga middagar. De hämtar sin inspiration från berättelsen om flygvärdinnan och hennes resor som avspeglar sig i kökets filosofi.
  • ÅSA’s smaker från landet -Elden är ett stående inslag i Åsas mat och framträdanden. Utomhusmatlagning och matvandringar ligger Åsa varmt om hjärtat.
  • Öster Malma– Här är vilt temat! Maten kommer från naturen nära Öster Malma slott, direkt till det egna viltslakteriet, vidare till gårdsbutiken och till gästerna på restaurangen.
  • Ösvreta Gård -KRAV-certifierad familjegård där basen är mjölkkor som ger mjölk och kött. Här förädlar Anna mjölken till produkter som yoghurt och Dulce de Leche.