Jureskogs

Johan Jureskog öppnade nyligen sin snabbmatskrog Jureskogs på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Vi gick och testade burgarna och passade samtidigt på att ställa fem snabba frågor.

Vilken är den godaste hamburgare du någonsin ätit?

– Black Lable Burger på Minetta Tavern i New York. Köttet kommer från Pat LaFrieda som som jag träffade i första programmet av Världens bästa burgare. Han levererar fantastiskt kött till hela New Yorks gourmetkött-ställen. Det var speciellt att komma in i rummet där han hängmörar 7000 stockar. Doften när man hänmörar det majsuppfödda köttet går inte att få på våra mjölkkor, det har något med kosten att göra –majsen, sockret i det som mognar på något sätt.  

Den svåraste utmaningen med att göra hamburgarna – rent matmässigt?

  • Att kunna bygga upp menyn så att alla gäster ska kunna komma till oss. Det har varit en jätteutmaning, därför börjar vi väldigt enkelt för att kunna växa. Snart lanserar vi en kycklingburgare och en månadens eller kvartalets burgare. 

Favoritburgaren?

– Jag älskar dubbelcheese. Det är så jävla enkelt och gott. Och i den känner man väl att vi satsat på köttkvalitet och ett bra bröd. 

Vem skulle du helst vilja dela en burgare med här på Jureskogs?

– Clint Eastwood, det är min idol. Han är den coolaste människan jag vet.

Vad dricker du till din cheeseburgare?

–Brooklyn Jureskogs pilsner. Generellt är jag ingen stor ölmänniskan. Jag kan inte sitta en hel kväll och drick öl för då blir jag mätt, men som måltidsdryck är det fantastiskt. Jag gillar ljus öl som Brooklyn Lager eller Carlsberg Hof . Sedan gillar jag tunga viner från Kalifornien, Cab-baserade eller Bordeaux-blend.

Dubbel cheeseburgare, 180 gram, med svensk ekocheddar, silverlök, majo & saltgurka

Allt kött kommer från svenska mjölkkor. En maffig välkomponerad burgare.

Ludvig Jureskog med första glaset av Jureskogs egna öl – Brooklyn Jureskogs Pilsner.

Johan Jureskog driver även AG och Rolfs Kök. Vi gillar hans initativ med att göra en snabbmatkedja som förhoppningsvis i framtiden kommer att konkurrera med Burger King, McDonald’s och Max. Vi behöver bättre snabbmat i Sverige.