Juicy Vegan Burger

Bild: Malin Nordblom
Bild: Malin Nordblom

Urban Deli lanserar en helt vegansk burgare! Burgaren som är helt växtbaserad har en textur med en köttliknande konsistens som ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, någon som inte är vegetarian men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan. Burgaren heter ”Juicy Vegan Meat” och lanseras den 15 juni på samtliga Urban Deli restauranger.

Text och bild: Malin Nordblom

Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ. Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger.</span>Urban Deli Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.
 
 
Burgaren serveras på tre olika sätt på Urban Delis restauranger på Nytorget, Sveavägen och Sickla i Stockholm från och med 15 juni. På Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño. Sveavägen introducerar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök medan Sickla satsar på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips. Inom kort kommer produkten även att kunna köpas med hem till sommarens grillkvällar från Urban Delis saluhallar. Under sommaren lanseras också Juicy Vegan Meat som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar.

Bild: Malin Nordblom