Fem snabba frågor med Sayan Isaksson

Text och bild: Malin Nordblom
Text och bild: Malin Nordblom

Sayan har precis lagt ner restaurangerna i Esperanto Group. Men du hittar honom på Nu i Skanstull, Stockholm. Och frågan är väl vad han kommer att hitta på för något nytt spännande, men tills dess fem snabba frågor:

Vilket är ditt favorit matland?
-Thailand

Bästa matupplevelsen du haft?
-Jag hade en rolig upplevelse när jag var med kocklandslaget på Kuba. Vi var på en båt, kapten på båten bestämde att vi skulle äta hummer. Han bytte 1 flaska rom mot 10 hummrar!

Var får du din största inspiration ifrån?
-Från kollegor och resor, tex när jag var i Malaysia på Mandarin Oriental. Väldigt inspirerande!

Ditt favorit köksredskap?
-Händerna

Din favorit köks/mat historia?
-En makaber story var när jag och Gert Klötzke lagade mat till the royal shejk i Dubai. Det var i ett lågt stort palats, med vilda djur runtomkring. Vi lagade maten ute, när vi stod där så tittade jag på Gert och sa, -Var är vi?