Clarion Hotel satsar på takodlingar

Bild: Annika Clarholm

Första hotellet är Clarion Hotel Post i Göteborg som förvandlat betong med 16.000 liter jord till en grön oas! Under hösten kommer de att erbjuda höstens skörd till hotell- och restauranggäster. Både örter ,grönsaker, frukter och bär från taket kommer att finnas på menyn under namnet “Harvest Dinner” under september.
Det är fler och fler som satsar på närodlad mat, och det är en starkt växande trend! En stadsodling bidrar även till bättre luft och stadsmiljö.
Clarion Hotel kommer att anlägga takodlingar på flertalet hotell i framtiden.

Stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen ser till att hotellets restauranger, Norda och vRÅ har tillgång till
närodlade primörer. I odlingsbäddarna trängs rotfrukter och baljväxter med mer
exotiska inslag som chili och ingefära. Här görs även försök med den svårodlade
wasabin. Odlingen går helt i linje med hotellets satsning på mer Plant Based Food
och miljömässigt stödjer den Clarions ambition med färre transporter. Odlingen göds
av matavfall, som enligt Bokashi-metoden tar vara på allt organiskt avfall!