Beyond Burger

Phil’s Burger på Götgatan och Stureplan först i Sverige med att lansera Beyond Burger från USA – en plantbaserad burgare som ser ut, tillagas och smakar som en vanlig burgare!
Beyond Meat är de som som producerar framtidens ”kött” utav ingredienser från växtriket. De backas upp av flera starka investerare som Bill Gates och Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött i färg, smak, arom och textur. Beyond Burger innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.
– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden. Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger. På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Lanseringen av Beyond Burger på menyn börjar på Phil’s Götgatan och Stureplan i augusti pga den mycket höga förfrågan och intresset av produkten internationellt, för att senare under hösten utökas till samtliga av Phil’s restauranger.

Ingredienser i Beyond Burger: Vatten, Ärtproteinisolat, Expellerpressad canolaolja, Raffinerad kokosolja, Cellulosa från bambu, Metylcellulosa, Potatisstärkelse, Naturliga aromämnen, Maltodextrin, Jästextrakt, Salt, Solrosolja, Vegetabilisk glycerin, Torrjäst, Gummi Arabicum, Citrusfruktextrakt (för att upprätthålla kvalitet), Askorbinsyra (för att bibehålla färg), Rödbetsjucieextrakt (för färg), Ättiksyra, Bärnstenssyra, Modifierad matstärklese, Annattoextrakt (för färg). Innehåller: (Kokosolja).
Alla ingredienser är GMO-fria.
Näringsinformation Beyond Burger:
Serveringstorlek 1 burgare, 113 g Kalorier 270
Kalorier från fett 170
Totalt fett 20 g Varav mättat fett 5 g Kolesterol 0 mg Natrium 380 mg Total Kolhydrat 5g Kostfiber 3 g
Socker 0g
Protein 20 g