Alexander Klingspors tre favoritrestauranger i New York!

New York-svensken och konstnären Alexander Klingspor är just nu högaktuell med sin soloutställning Resenär på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm. Bland motiven finns många surrealistiska motiv från krogmiljöer, kabaréer, dansöser, uttrycksfulla middagsscener och matstilleben. Ett måste för den som älskar konst, mat och dryck!

Man in thoughts, 2014

Gourmet fick en pratstund med Alexander Klingspor, som de senaste åren bott i New York. Här är hans tre bästa restauranger i New York.

1. Grand Central Oyster Bar & Restaurant
I drygt hundra år har Grand Central Oyster Bar & Restaurant varit en institution för New Yorks skaldjursälskare. Kliv in på tågstationen Grand Central Station och du får åka på en tidsresa till det gamla New York. Skaldjursfantast som jag är, tar jag alltid in ett gäng dagsfärska ostron och gärna även en stenkrabba och en lobster roll. Till det dricker jag en öl eller glas iskall champagne. Det är en klassiker som alltid levererar!
Lower Level, Grand Central Terminal, 89 East 42nd Street
http://www.oysterbarny.com

2. Aska
Aska är en tvåstjärnig restaurang i södra Williamsburg med svenske Fredrik Berselius vid grytorna. Fredrik är en sökare av unika smaker och använder nordiska ingredienser som barr, kantareller och rönnbär. I den gamla lagerbyggnaden kan man lyxa till det med en tiorättersmeny och njuta av de väl utvalda dryckerna därtill. Matsalen på ovanvåning har dramatiska mörka väggar men det finns även plats i den ljusare källaren. Missa inte innergården under de varma sommarmånaderna!
47 S 5th St, Brooklyn
http://askanyc.com

3. Duane Park
Hit kommer man i första hand för de extraordinära showerna! Det är burlesqueunderhållning och livejazz, något som inspirerat mig i mitt konstnärsskap. De champagnebaserade drinkarna är goda och jag kan rekommendera att läppja på en Pom pom gjord av champagne, granatäpplejuice och citron. De har en trerättersmeny som alltid varierar men även en enklare barmeny med lättare snacks.
308 Bowery (mellan Bleecker och Houston St.)
http://www.duaneparknyc.com

Cult of delusion