GOOH och Filip Fastén släpper 2 nya rätter

Filip Fastén har en massa spännande på sin resumé. Årets Kock, jobbat på Restaurant Frantzén, Grill, Le Rouge och startat sin och Joel Åhlin’s krog Agrikultur.

Nu har han tagit fram 2 rätter tillsammans med GOOH. En kyckling med grönkål, jordärtskockssås och potatispuré som är smaksatt med citronzest. Och en köttfärsbiff med vitkål och messmörssås, och potatispuré smaksatt med muskot.

Vi ställde några snabba frågor till Filip:

Favorit av GOOH rätterna; Det beror på humör. Just idag köttfärsbiffen.

Favorit matland; Jag tycker det är otroligt roligt med svensk mat som följer  årstiderna.

Bästa matupplevelsen; I San Sebastian hemma hos en kock, han lagade en fantastisk carpaccio!

Din största inspiration: Naturen, och alla möten med bönder.

Om du ska laga något gott svårlagat, vad väljer du då: Terrine eller sufflé.